Blog

Top 5 božićnih poklona kojima će se razveseliti svako dijete


4 minuta čitanja

Božić i božićni praznici posebno su razdoblje kojem se vesele sva djeca – od najmlađih mališana pa sve do tinejdžera. Koliko god bili veliki ili mali, vrijeme je to u kojem se stvaraju neke od najljepših obiteljskih uspomena.

Teško je odabrati koja aktivnost im je najdraža među druženjem s obitelji koja je konačno na okupu, uživanjem u finim kolačima ili gledanjem božićnih filmova, no bez iznimke svi vole odmotati dobar poklon koji su pronašli ispod bora. Možda je to nešto što su već dugo priželjkivali, a možda i iznenađenje. Ako ste ove godine bez inspiracije što pokloniti svom mališanu ili tinejdžeru, nastavite čitati jer s poklonima s naše liste sigurno nećete pogriješiti. 😊

  1.     Računalne igre

Prvi i najočitiji izbor za mnoge roditelje upravo su računalne igre. Ako vaše dijete voli igrati računalne igre, zasigurno će ga razveseliti još jedna ispod bora. Kroz razgovor doznajte kakve igre najviše voli ili koja je trenutno najpopularnija pa u tom smjeru usmjerite i kupovinu. Samo pazite da ne kupite neku igru koju već ima, kao i da igra bude primjerena dobi djeteta.

  1.     STEM igračke

Domaći web-shopovi prepuni su igračaka pomoću kojih djeca mogu jačati svoja znanja iz programiranja i robotike. Didaktičke igračke prvi su korak u stvaranju budućih istraživača, inženjera i programera – koju god izabrali, nećete pogriješiti! Izbora ima za sve uzraste i dubine džepova.

  1.     Lego kocke

Iako smo ih mogli staviti u kategoriju STEM igračaka, Lego kocke su klasik koji zaslužuje zasebnu kategoriju i kojem će se sigurno razveseliti djeca svih uzrasta, a vjerojatno i dosta odraslih. Tema na izbor je pregršt: osim klasičnih Lego kocki, možete odabrati i neke vezane uz igre ili filmove koje vaše dijete voli, kao npr. Marvel, Minecraft, Star Wars ili Minions Lego kocke.

  1.     Gadgeti, računala, igraće konzole

Kvalitetne slušalice, bežični miševi i tipkovnice, prijenosni Bluetooth zvučnici, digitalni okviri za slike… Lista gadgeta kojima biste mogli razveseliti svoje dijete je nepresušna. Provjerite koji mu od naših prijedloga nedostaje ili je dotrajao i nabavite mu bolju i napredniju zamjenu. Ako ste posebno raspoloženi za trošenje, na božićnim sniženjima mogli biste pronaći i dobar laptop ili igraću konzolu.

  1.     Poklon bon za tečaj programiranja

Za sve one koji bi ove godine umjesto materijalnih stvari radije poklonili znanje, poklon bon za kratki tečaj programiranja u Coding Giants Hrvatska idealno je rješenje. Božićni ciklus kratkih tečajeva održat će se u 5 termina: 27.12., 28.12., 29.12. te 3.1. i 4.1 (blok satovi u trajanju od 90 minuta), online putem platforme Google Meet. Djeca će na tečajevima naučiti osnove programiranja u okruženju i igricama prilagođenim njihovom uzrastu. Svoj poklon bon možete zatražiti ispunjavanjem sljedećeg obrasca: LINK i upisom na našoj web-stranici. Nakon što se samostalno upišete (klikom na „Termini i upis“ pored željenog tečaja), na vašu e-mail adresu stići će poklon bon.

 

Dodatan savjet:

Djeca svake godine dobivaju sve više i više poklona, zbog čega sam koncept božićnih poklona gubi svoju prvotnu čar. Za koju god opciju poklona se odlučili, neka to bude nešto što će biti korisno za djetetov razvoj, a u poklonu može sudjelovati cijela bliža obitelj. Bolje je dobiti jedan ili nekoliko vrijednih poklona nego na desetke njih od cijele obitelji i prijatelja koji će završiti zaboravljeni.


Prethodno Sljedeće

Ocijeni članak!

Koji su najbolji programski jezici za djecu?
Blog

Koji su najbolji programski jezici za djecu?

Učenje programiranja postalo je vrlo popularno ovih dana – a ne žele sva djeca nužno postati programeri/ke u budućnosti. No,...

Pročitaj više
Sigurnost djece na internetu
Blog

Sigurnost djece na internetu

Izvor: Portal Medijska pismenost, piše: Ana Dokler Djeca vole tehnologiju i brzo se nauče služiti igračim konzolama i uređajima...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri