Programowanie dla przedszkolaków
Media

Coding Giants uči programiranju djecu već od sedme godine života


3 minuta čitanja
 
Coding Giants uči djecu programirati, ali razvija kod njih i logičko te kreativno razmišljanje, kaže osnivačica Škole Coding Giants za Hrvatsku Branka Bebić
 

Vodeća škola programiranja iz Poljske, Coding Giants, otvara u ožujku svoju franšizu u Hrvatskoj uz uvodni besplatni tečaj za djecu i tinejdžere tijekom veljače.

Prema najavi Branke Bebić, vlasnice licence Coding Giantsa za Hrvatsku, za besplatni tečaj, odnosno on-line radionicu potrebno se prijaviti na web stranici i ispuniti pripadajući obrazac za roditelje ili skrbnike djece.

- Na radionici koja će se odvijati 20. i 21.veljače mogu sudjelovati učenici u dobi od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a jedini uvjet za najmlađe polaznike je da znaju čitati, pisati i brojati do 20. CIlj je upoznati djecu i tinejdžere kako se izrađuju igrice, mobilne aplikacije i web stranice - kažu u Coding Giantsu, dodajući kako će se polaznici radionice, ovisno o dobnim skupinama, upoznati s programskim jezicima i platformama za izradu igrica, aplikacija i animacija kao što su Scratch, App Inventor, C# i Visual Studio.

Kad je u pitanju online škola programiranja Coding Giantsa koja počinje u subotu, 27. veljače, ona će se odvijati uz raspored polaznika po dobnim skupinama i u grupama s najviše desetak djece. Nastavni program, ističu organizori, prilagođen je pripadajućem uzrastu te uključuje izradu vlastite računalne igre i mobilne aplikacije, kao i učenje o osnovama jednog od programskih jezika.

- Tečajevi se održavaju jedanput tjedno, najčešće u popodnevnim satima ili vikendom, u trajanju od dva školska sata. Programi tečajeva su pripremljeni i podučavani od specijaliziranih programera koji će prilagoditi materijal dobi i sposobnostima učenika - navode u Coding Giantsu koji su 2015. pokrenuli studentske kolege na Varšavskom tehničkom sveučilištu Dawid Lesniakiewicz, Sebastian Langa, Radoslaw Kulesza i Piotr Pelka. Četvorka je krenula u Varšavi s šezdesetak zaposlenih, da bi se do sada proširili u pedesetak poljskih gradova koristeći se i poslovnim modelom franšiza koju odnedavno imaju i u nas kroz suradnju s Brankom Bebić.

- Škola programiranja Coding Giants uči djecu programirati, ali razvija kod njih logičko i kreativno razmišljanje. Digitalna pismenost već je danas postala jednako važna za naš život, kao što su pisanje i brojanje - ističe Branka Bebić iza koje je desetogodišnje profesionalno iskustvo u razvoju digitalnih znanja i vještina, među ostalim, u Googleu u Irskoj, Facebookovom Authorised Sales Partneru Httpoolu te kompanijama A1 i MojPosao u Hrvatskoj.

Više na članku ovdje.


Programowanie dla dzieci Scratch
Blog

Programiranje za djecu pomoću programskog jezika Scratch – je li se zaista isplati?

Učenje programiranja za djecu predstavlja izvrstan način za razvoj njihovih analitičkih kompetencija i još mnogo toga. Ovaj je aspekt od...

Pročitaj više
Programiranje ne mora biti dosadno! Naučite tajne učinkovitog učenja programiranja
Programiranje

Programiranje ne mora biti dosadno! Naučite tajne učinkovitog učenja programiranja

Mnogi se ljudi obeshrabre kad počnu učiti programiranje. Najčešći razlog za to je... dosada. Nažalost, treba vam određeno vrijeme da...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri