Obvezno je poznavanje rada s mišem, pisanje, čitanje i brojanje do 20.

Škola programiranja u trajanju od 14 tjedana (svaki tjedan jedno predavanje). Početak predavanja: Ožujak 2024. Upisi su u tijeku putem web stranice, kliknite na termini i upis i otvoriti će vam se termini kad će se tečaj održavati.

  • 14 predavanja (jednom tjedno)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)


pet rata po 60,00 €


Imate li pitanja?

Uvod

Osnove programiranja izvode se pomoću jezika Scratch. To je obrazovni jezik koji je napravljen kao alat za podučavanje djece osnovama programiranja. Omogućuje vam da jednostavno izradite interaktivne priče, animacije ili igre. Programiranje se izvodi na vizualni način - jezični se elementi oblikuju kao slagalice koje, ako se pravilno poredaju, tvore funkcionalni program ili igru. Dio nastave namijenjen je za programiranje trodimenzionalnih aplikacija na platformi KODU te programiranje pomoću posebnih elektroničkih komponenti - Makey Makey. OBVEZNO JE DA UČENIK ZNA PISATI, ČITATI I BROJATI DO 20. Naši internetski tečajevi NISU internetski seminari niti kratki tečajevi na Youtubeu! Tijekom naših predavanja putem Interneta, svaki će učenik moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki će učenik moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i točno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Program tečaja

Minecraft u Scratchu? Bez problema! Pridružite se misiji gdje ćete sjediti na čelu vlastitog zanatskog stola. Premještajte blokove, stvarajte i igrajte se. Minecraft iskustvo zajamčeno!
Angry Birds možete pronaći ne samo na tabletu ili u kino sobi. Ako dobro potražite, naći ćete ih i u našim tečajevima. Pridružite se timu Angry Birds i već danas lovite loše svinje koje su zadužene za preuzimanje svijeta.
Misija još nije gotova. Moramo se ponovno boriti sa svinjama - ali ovaj put ih je mnogo više nego prošli put.
Programeri igara vrlo dobro znaju da je znanje o kreiranju grafike ključno u dizajniranju vlastitih igara. Tako ćemo zajedno pozvati "Marker" da nam slika što god želimo. Tijekom predavanja učenik će naučiti osnovne naredbe za jednostavno uređivanje grafike i stvaranje vlastitih slika.
Hej! Hej! Imamo li ovdje ljubitelje matematike? Ako je tako, pustimo vjetar u jedra i krenimo. Danas ćemo vam pokazati da matematika ne mora biti dosadna i da se u programiranju može koristiti na mnogo načina. Tijekom predavanja stvorit će se obrazovna matematička animacija za rješavanje jednostavnih matematičkih zadataka. Prikazat će se aritmetičke aktivnosti - množenje i zbrajanje.
Još jedna sezona u Fortniteu i ne znate kako se pripremiti? Skočite iza kormila i izradite vježbu s alatom za sakupljanje. Lutajte po ploči i pogađajte kritične točke. Zahvaljujući našem tečaju, nijedan Battle Royal neće vam više biti strašan. Tijekom predavanja naučit ćemo o mehanici izvlačenja i mogućnostima njezine primjene u stvaranju igara. Također ćemo razgovarati o osnovnim informacijama koje se odnose na petlju.
Sigurnost na cestama je presudna. Moramo pomoći našem junaku da prijeđe na drugu stranu ulice, ali nažalost automobili voze kao ludi. Pogledajte lijevo, pa desno i potrčite. Tijekom predavanja stvorit ćemo igru ??koja se sastoji od prelaska lika kroz prometnu ulicu, izbjegavanja udarca automobila. Tijekom stvaranja igre prikazat će vam se prijenos poruka i odbrojavanje vremena pomoću štoperice.
Ostatak našeg putovanja. Skoro smo uspjeli, ali automobila je sve više. Možete li to učiniti? Cilj je predavanja dovršiti prethodnu igru ??i sažeti gradivo stečeno samostalnim dovršavanjem projekta koji je postavio nastavnik.
Jesu li vam poznata imena poput Endermana, Creepera ili Ghasta? U današnjem satu prijeći ćemo u potpuno novu dimenziju. Zahvaljujući MakeCode platformi moći ćete prodrijeti u svijet Minecrafta i programirati ga prema vlastitoj zamisli. Ne smijemo oklijevati - portal za Minecraft uskoro se zatvara.
Preživljavanje prve noći jedan je od najvažnijih trenutaka u Minecraftu. Za izgradnju drvene kolibe obično imamo samo osnovne sirovine. Ali što kažete na anatomsku kolibom od osnovne stijene? Prvog dana! Naučit ćemo osnove gradnje i dizajna zgrada, dodajući vrata i razne obrambene elemente.
Parkour je jedna od najzabavnijih značajki Minecrafta, odmah nakon Bed Warsa. Jeste li spremni za skakanje s platformi, izbjegavanje zamki i skokove u vis? Ako da, obujte udobne cipele i skočite na stazu. Strah od visine? Onda ne gledajte dolje. Sljedeći dio Minecraft konstrukcije. Predavanja su posve posvećena napredovanju na stazi.
Sljedeći dio parkour avanture. Prvo, trčanje na 100 metara, sljedeći skok s ruba i trik s visokom žicom. Možete li to učiniti? Predavanja su nastavak na prethodna predavanja.
Vrijeme je za procjenu naše avanture. Uzmite miša i tipkovnicu i pokažimo se u punom sjaju. Ponavljanje će se temeljiti na znanju učenika. Učenici će zadane zadatke morati samostalno završiti.

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri