Tečaj za učenike koji su položili tečaj "Osnove izrade igara" iz 1. stupnja.

Škola programiranja u trajanju od 14 tjedana (svaki tjedan jedno predavanje). Početak predavanja: od veljače 2023. Upišite se u listu zainteresiranih!

  • 14 predavanja (jednom tjedno)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (8)


pet rata po 390,00 kn (51,76 €)

Termini i upis

Imate li pitanja?

Uvod

Osnove programiranja izvode se pomoću jezika Scratch. To je obrazovni jezik koji je napravljen kao alat za podučavanje djece osnovama programiranja. Omogućuje vam da izradite interaktivne priče, animacije ili igre. Programiranje se izvodi na vizualni način - jezični se elementi oblikuju kao slagalice koje, ako se pravilno poredaju, tvore funkcionalni program ili igru. Dio nastave namijenjen je za programiranje trodimenzionalnih aplikacija na platformi KODU te programiranje pomoću posebnih elektroničkih komponenti - Makey Makey. OBVEZNO JE DA UČENIK ZNA PISATI, ČITATI I BROJATI DO 20. Naši internetski tečajevi NISU internetski seminari niti kratki tečajevi na Youtubeu! Tijekom naših predavanja putem Interneta, svaki će učenik moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki će učenik moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i točno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Program tečaja

Dobrodošli u sljedeću fazu avanture. Pred nama su novi izazovi, putovanje kroz vrijeme, nove igre koje treba posjetiti i napredno učenje programiranja. Pripremite se za prvi izazov - idemo na utrke. 3 .... 2 .... 1 ..... start !!!
Razarajući dronovi doktora Dooma napadaju. Čujete li ove zvukove? Moramo doći do tvornice koja ih proizvodi i riješiti ih se. Budite oprezni - u Dolini propasti neki su prolazi vrlo uski i dronovi mogu i dalje kroz njih letjeti.
- Za tisuću bačava ruma! Kapetan Jack ponovno napada! - Što radimo? Što radimo? - Suočit ćemo se s njim! Jesu li svi spremni za obračun? Vrijeme je za početak ukrcavanja. Arghhhhhh!
Čudna konstrukcija pojavila se u svijetu Kodu Game Laba. Moramo pokušati istražiti njezine tajne. Pokušajte se ne izgubiti u kolopletu staza. Lutajte polako - u labirintu se mogu pojaviti razne zamke.
Skoro smo stigli. Ššššš ..... Čuješ li? Ovo je vjerojatno poznati čudovišni labirint. Moramo se šuljati što je moguće tiše ili ćemo završiti kao njegova večera ...
Sigurno znate za način borbe u kojem se svi bore sa svima. Svakako ćete moći eliminirati sve protivnike. Morate odabrati - ispaljujete rakete ili lopte.
Prvo skočite, pa trčite 100 metara, a zatim provjerite točnost. Vrijeme je za stazu s preprekama. Pripazite na lavine, neprijateljske likove i druge nedaće. Svaka savladana prepreka sljedeći je korak na putu do pobjede.
Mozart? Bach? Beethoven? Možda samo Giant? Iskušajte se kao glazbenik i skladatelj. Klasična glazba preozbiljna je za vas? Možete stvoriti vlastitu skladbu.
Koje je godine stvoren Minecraft? Kako se zove vaterni starter iz regije Kanto u Pokemonu? Koja je vrsta oružja najrjeđa u Fortniteu? Odgovorite na ova i druga pitanja danas u našem sjajnom kvizu.
Pretvorite se u DJ-a i glazbenika istovremeno. Stvarajte glazbu pomoću svakodnevnih predmeta. Ono što se obično čini nemogućim uz Gigant možete i ostvariti. Da zaista djeluje!
Uhvati ih sve! Pikachu i starteri iz prve generacije Pokemona - Kanto sada su dostupni za lov u Scratchu. Provjerite svoju točnost i snagu bacanja, ali budite oprezni. Ne želi svaki Pokemon zauvijek ostati u Pokeballu. Pika Pika Pikachuuuuu.
Još jednom, moramo se pozabaviti snagom Pokemona. Podsjećamo vas da ispravno bačen Pokeball povećava šansa za ulov Pokemona. Koji vam je najdraži? Pikachu? Charmander? Squirtle? Ili možda Bulbasaur? Pokušajte uhvatiti jednog od njih.
Uspjeli smo. Još je jedna avantura iza nas. Nadam se da vam se svidjelo. Ali pričekajte ... Još nije gotovo. Čekaju vas avanture s programiranjem. Pridružite nam se danas i okušajte se u novim izazovima. Za tjedan dana imamo posebno iznenađenje za vas - novi svijet koji ćemo vam pomoći stvoriti zajedno. Znate za Minecraft? Ako je tako, sigurno nećete imati problema.
Bravo! U suradnji s Giantom uspjeli smo otvoriti portal za Minecraft. Uđite s nama i naučit ćete kako programirati Stevea da postane Gospodar svijeta ...

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri