Tečaj za učenike koji poznaju rad u Scratchu ili su već položili tečaj "Računalni programi i igre" iz 1. stupnja.

Škola programiranja u trajanju od 14 tjedana (svaki tjedan jedno predavanje). Početak predavanja: od 30. rujna! Upisi u tijeku putem web stranice!

  • 14 predavanja (jednom tjedno)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (10)


pet rata po 56,00 € (423,28 kn)


Imate li pitanja?

Uvod

Osnove programiranja izvode se pomoću jezika Scratch. To je obrazovni jezik koji je napravljen kao alat za podučavanje djece osnovama programiranja. Omogućuje vam da jednostavno izradite interaktivne priče, animacije ili igre. Programiranje se izvodi na vizualni način - jezični se elementi oblikuju kao slagalice koje, ako se pravilno poredaju, tvore funkcionalni program ili igru. Dio nastave namijenjen je za programiranje aplikacija na platformi Android pomoću jezika App Inventor. Naši internetski tečajevi NISU internetski seminari niti kratki tečajevi na Youtubeu! Tijekom naših predavanja putem Interneta, svaki će učenik moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki će učenik moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i točno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Program tečaja

Tijekom predavanja izradit će se mobilna aplikacija za mjerenje broja koraka, prijeđene udaljenosti i brzine.
Cilj je predavanja izraditi igru u kojoj igrač ima zadatak razoružati Minecraftov TNT teret. Na predavanju ćemo stvoriti složeno sučelje igre. Naučit ćemo metode za dodavanje slika i zvuka u projekt.
Ovo predavanje nastavak je prethodnog predavanja.
Cilj je predavanja izraditi mobilnu aplikaciju Flashcards i naučiti kako senzori rade.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Na ovom predavanju izradit ćemo trkaću igru u kojoj ćemo se utrkivati sami sa sobom za najbolje vrijeme na stazi. Utvrdit ćemo znanje o stvaranju vlastih blokova i iskoristiti popis za pohranjivanje poretka s najboljim vremenima u kojima smo obišli krug.
Na ovom predavanju nastavit ćemo razvijati igru s prethodnog predavanja. Isprogramirat ćemo tablicu rezultata i poboljšati neke značajke aplikacije.
Nakon brodoloma, pristat ćemo na nepoznati otok i izgraditi osnovnu infrastrukturu za preživljavanje. Pazi: otok skriva tajnu!
Moraš se pripremiti za putovanje u Podzemlje prikupljanjem sredstava, izgradnjom portala i korištenjem pomoći svog agenta asistenta.
Moraš preživjeti noć punu čudovišta tako što ćeš izgraditi sklonište, nabaviti oružje i boriti se s hordama opasnih stvorenja.
Stvori najveću kolekciju divljih stvorenja koja nastanjuju svijet Minecrafta, ali da ti misija uspije, moraš im osigurati dobro i sigurno sklonište.
Otvori svoju knjižicu s čarolijama i istraži predivan svijet magije. Samo izgovori čaroliju…
Cilj predavanja je ponavljanje gradiva naučenog tijekom semestra.
Pitaš li se što te očekuje sljedeći semestar? Danas ćemo te upoznati s onime što smo vam pripremili - izradom mobilnih aplikacija. Zgrabi svoj smartphone i krenimo!

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri