Tečaj za učenike koji poznaju rad u Scratchu ili su već položili tečaj "Računalni programi i igre" iz 1. stupnja.

Škola programiranja u trajanju od 14 tjedana (svaki tjedan jedno predavanje). Početak predavanja: od veljače 2023. Upišite se u listu zainteresiranih!

  • 14 predavanja (jednom tjedno)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (10)


pet rata po 390,00 kn (51,76 €)

Termini i upis

Imate li pitanja?

Uvod

Osnove programiranja izvode se pomoću jezika Scratch. To je obrazovni jezik koji je napravljen kao alat za podučavanje djece osnovama programiranja. Omogućuje vam da jednostavno izradite interaktivne priče, animacije ili igre. Programiranje se izvodi na vizualni način - jezični se elementi oblikuju kao slagalice koje, ako se pravilno poredaju, tvore funkcionalni program ili igru. Dio nastave namijenjen je za programiranje aplikacija na platformi Android pomoću jezika App Inventor. Od drugog stupnja, uvode se i drugi jezici i platforme poput KODU (izrada 3D igara) i Python s Minecraftom. Naši internetski tečajevi NISU internetski seminari niti kratki tečajevi na Youtubeu! Tijekom naših predavanja putem Interneta, svaki će učenik moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki će učenik moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i točno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Program tečaja

Tijekom predavanja izradit će se mobilna aplikacija za mjerenje broja koraka, prijeđene udaljenosti i brzine.
Cilj je predavanja izraditi mobilnu igru Push the button. Naučit ćete mehanizme štoperice, programiranje nasumičnih događaja, upotrebu komponenti animacije i zvuka te pokretanje varijabli.
Tijekom predavanja glavni je cilj izraditi mobilnu aplikaciju Diktafon, kao i naučiti o mehanizmu snimača, komponentama zvuka i obavijestima.
Cilj je predavanja izraditi mobilnu aplikaciju Flashcards i naučiti kako senzori rade.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Tijekom predavanja izradit ćemo igru ??koja će vam omogućiti da naučite mehaniku skakanja u raznim vrstama aplikacija.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Tijekom predavanja izradit će se poznata igra "Tic-Tac-Toe". Razgovarat će se o temama implementacije aplikacijske logike. Tijekom predavanja održat će se i prezentacija samostalnog rada učenika.
Predavanje je nastavak na prethodnu lekciju i sažetak gradiva te prezentacija vlastitih projekata.
Cilj je predavanja izraditi prvu igru ??u okruženju KODU - "Races" i naučiti okruženje KODU i specifičnosti 3D igara.
Tijekom predavanja izradit će se igra "Crowded Road" u kojoj će biti predstavljeno kloniranje i uništavanje neprijatelja te podsjetnik u sklopu mehanizma štoperice.
ilj je predavanja izraditi igru ??"Star Wars" i naučiti kako se kretati između ploča i kontrolirati nekoliko likova odjednom.
Zadatak s kojim će se polaznici suočiti jest da izrade svijet na dvije razine te razviju teleportaciju i izgrade mostove.
Cilj je predavanja upoznati učenika s jezikom Python kroz igru ??Minecraft - uvod u sljedeći tečaj "Python u Minecraftu i web-stranice". Potvrde o završenom tečaju podijelit će se tijekom predavanja.

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri