Tečaj za učenike koji su položili tečaj "Uvod u programiranje" iz 1. stupnja.

Započeli upisi, pogledajte termine na termini i upisi, nastava kreće zadnji tjedan rujna 2021.

  • 14 predavanja (jednom tjedno)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)


pet rata po 360 kn

Termini i upis

Imate li pitanja?

Uvod

Tečaj, koji traje 2 stupnja, uvod je u pravo programiranje. Na primjeru modernog jezika C# koji je razvio Microsoft raspravlja se o njegovim osnovnim elementima. Nadalje, učenici se uče izradi web-stranica i osnovama sigurnog korištenja Interneta i hakiranja. Naši internetski tečajevi NISU internetski seminari niti kratki tečajevi na Youtubeu! Tijekom naših predavanja putem Interneta, svaki će učenik moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki će učenik moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i točno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Program tečaja

Tijekom prvog predavanja ponovit ćemo gradivo naučeno u prvom polugodištu. Prisjetit ćemo se pitanja kao što su: varijable, operacije po varijablama, uvjetne naredbe, petlje, metode, izrada aplikacija za Windows i konzole.
Proći ćemo osnovna pitanja vezana uz koncept objektno orijentiranog programiranja kao što su: klase, objekti, modifikatori pristupa, konstruktor, nasljeđivanje, metode prepisivanja. Učenici će naučiti kako svojim projektima dodati dodatne datoteke s programskim kodom i grafikom.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Napravit ćemo animirani čuvar zaslona koji će se aktivirati tijekom stanja neaktivnosti. Ako na računalu izvršite radnju (pomaknete miš, pritisnete tipku i kliknete miš), čuvar zaslona će se isključiti. Osim toga, svaki put kad ga aktivirate, vidjet ćete drugu animaciju.
Izradit ćemo igru ??memorije za Windows u kojoj će se tijekom pokretanja crtati parovi slika. Naš će zadatak biti pronaći sve parove u najkraćem mogućem roku kako bismo postigli što više bodova. Igra će imati štopericu i mogućnost ponovnog pokretanja nakon što se završi.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Ovo će biti naš najveći projekt. Aplikacija će se sastojati od nekoliko zaslona, ??između kojih se možemo prebacivati. Programirat ćemo mogućnost stvaranja novih korisničkih računa, prijave i odjave iz aplikacije, dodavanja zadataka na popis, njihovog uređivanja i uklanjanja. Uz to ćemo stvoriti jednostavnu bazu podataka s datotekama - aplikacija će moći pohraniti dodane korisnike i njihove unose čak i nakon što se isključi.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Ovo je predavanje nastavak na ono prethodno.
Upoznat ćemo se s osnovnim konceptima koji se odnose na hakiranje i sigurnost. Stvorit ćemo jednostavnu aplikaciju koja simulira krađu prijava i lozinki.
Upoznavanje s grafičkim mehanizmom koji se koristi za stvaranje računalnih igara, a koristi se Tijekom predavanja. Izrada prve igre.

pet rata po 360 kn

Termini i upis

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj