Media

Vodeća škola programiranja iz Poljske otvara u ožujku franšizu u RH: ‘Djeca trebaju znati koristiti digitalne alate baš kao što trebaju znati engleski‘


3 minuta čitanja

Pandemija koronavirusa potvrdila nam je koliko nam je digitalna pismenost potrebna. Zbog epidemioloških mjera nastava je mahom prebačena u virtualnu sferu u kojoj postoji puno potencijala, no nisu svi spremni na ove promjene niti imaju adekvatnog znanja. Isto tako, zbog cjelokupne situacije djeca i mladi provode sve više vremena pred ekranima svih vrsta, često lutajući posve besmislenim kanalima, pa je pravo vrijeme da kroz te medije dobiju adekvatnu edukaciju koja će im koristiti, zabaviti ih, a i osuvremeniti.

Jedna takva edukacija kreće uskoro i u Hrvatskoj. Vodeća škola programiranja iz Poljske Coding Giants otvara u ožujku svoju franšizu u Hrvatskoj, a djeca i tinejdžeri od 7 do 19 godina mogu se prijaviti na besplatnu online radionicu na kojoj će saznati kako izrađuju igrice, mobilne aplikacije i web stranice.

Online radionica će biti održana u subotu 20.veljače i nedjelju 21. veljače, a glavni cilj radionice Code with Giants je promicati učenje programiranja i novih tehnoloških rješenja među djecom i mladima na jedan potpuno novi, zabavniji i inovativniji način, prilagođen dobnoj skupini polaznika.

- Na radionici mogu sudjelovati učenici u dobi od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a jedini uvjet za najmlađe polaznike je da znaju čitati, pisati i brojati do 20. Polaznici će se, ovisno o dobnim skupinama, upoznati s programskim jezicima i platformama za izradu igrica, aplikacija i animacija (Scratch, App Inventor, C#, Visual Studio).

Sudjelovanje u online radionici je potpuno besplatno, a za rezervaciju mjesta potrebno je da roditelj ili skrbnik djeteta ispuni obrazac za prijavu na web stranici - najavila je Branka Bebić, voditeljica škole Coding Giants.

Školu su osnovala četiri inženjera Varšavskog tehničkog sveučilišta. U posljednje četiri godine otvorili su više od 50 škola programiranja te postali lideri na tržištu Poljske. Djeca stječu poduke po dobnim skupinama, u malim grupama, a nastavni program uključuje izradu vlastite računalne igre i mobilne aplikacije, kao i učenje o osnovama jednog od programskih jezika.

Instruktori su specijalizirani programeri koji će prilagoditi materijal dobi i sposobnostima učenika.

- Cilj je da u domeni računalnih znanosti opismenimo mlade ljude, koji će se ubuduće moći pozicionirati na suvremenom tržištu rada, bez ikakvog kompleksa ili frustracija, da im se probudi strast za programiranjem, jer smatramo da se učenjem programiranja ne razvijaju samo digitalne vještine koje će im osigurati bolju startnu poziciju u budućnosti, već se – što je još važnije – potiče razvoj logičkog mišljenja. Naravno da nije svatko rođeni IT-ovac, ali u ovom dobu u kojem živimo potrebno je ovladati digitalnim vještinama baš kao što danas moramo znati engleski jezik. Uostalom, na tržištu rada ogromna je potreba za IT znanjem, baš kao što se ono traži u svakodnevnom životu - kazala je Branka.

Pročitajte cijeli članak ovdje.


Slični članci

Koji su najbolji programski jezici za djecu?
Blog

Koji su najbolji programski jezici za djecu?

Učenje programiranja postalo je vrlo popularno ovih dana – a ne žele sva djeca nužno postati programeri/ke u budućnosti. No,...

Pročitaj više
Najpopularniji programski jezici u 2021. godini
Blog

Najpopularniji programski jezici u 2021. godini

Programerska industrija i dalje je jedna od najprostranijih i najbrže rastućih industrija na tržištu. Svake se godine nude nova...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri