Media

Provjerite kako je prošla radionica programiranja sa 600 djece


3 minuta čitanja

ČAK 600 djece i tinejdžera iz cijele Hrvatske je protekli vikend sudjelovalo na besplatnim online radionicama programiranja Code with Giants, na kojima su otkrili kako učenje izrade igrica, aplikacija i web stranica može biti jednostavno i zabavno.

Škola programiranja Coding Giants Hrvatska započinje s online tečajevima u subotu 27. veljače, a svi oni koji su sudjelovali na radionici, kao i ostala djeca i tinejdžeri iz cijele Hrvatske, mogu se upisati još ovaj tjedan na jedan od tečajeva programiranja.

Učit će programske jezike i kako sami napraviti igricu

Online škola programiranja je namijenjena djeci i tinejdžerima, od 7 do 19 godina, koji će biti raspoređeni po dobnim skupinama, u grupe s najviše 10-ak djece. Polugodište se sastoji od 14 predavanja koja se održavaju jednom tjedno, a online predavanje traje dva školska sata (2 x 45 min), s pauzom od 5 minuta.

Nastavni program je prilagođen uzrastu djeteta te uključuje izradu vlastite računalne igre i mobilne aplikacije, kao i učenje o osnovama jednog od programskih jezika na temelju poznatih dječjih igara Minecraft, Fortnite i sl.

Program po godištima polaznika

Program škole programiranja po godinama polaznika:

- Izrade igara Minecraft i Scratch - za polaznike od 7 do 9 godina (uvjet je da djeca znaju čitati, pisati i brojati do 20)

- Računalni programi i igre u Scratchu - za polaznike od 10 do 12 godina

- Uvod u programiranje u C# programu - za polaznike od 13 do 19 godina.

Programiranje razvija logičko razmišljanje

Radionica je bila apsolutni hit! Djeca su iz prve ruke vidjela kako programiranje može biti jednostavno i zabavno, a i roditelji su uvidjeli kako njihova djeca mogu provoditi puno kvalitetnije vrijeme na računalu. Pozivamo djecu da nam se pridruže i u školi programiranja gdje će još puno toga naučiti i dobro se zabaviti - kazala je Branka Bebić, osnivačica škole Coding Giants Hrvatska.

Programiranje razvija logičko razmišljanje, djeca uče formulirati jasne poruke, razvijaju vještine rješavanja problema, uče o uzročno-posljedičnoj vezi, nauče biti strpljiviji i ustrajniji u postizanju ciljeva, ali i kako kreativno razmišljati dok izrađuju projekte.

Ako želite i svoje dijete upisati na tečaj programiranja, učinite to još ovaj tjedan na webu http://codinggiants.hr/ na linku Upiši se!

Nastava kreće od subote 27. Veljače!

Cijeli članak s Indexa možete vidjeti ovdje.


Slični članci

Koji su najbolji programski jezici za djecu?
Blog

Koji su najbolji programski jezici za djecu?

Učenje programiranja postalo je vrlo popularno ovih dana – a ne žele sva djeca nužno postati programeri/ke u budućnosti. No,...

Pročitaj više
Studije potvrdile pozitivan utjecaj programiranja na ljudski mozak!
Blog

Studije potvrdile pozitivan utjecaj programiranja na ljudski mozak!

U posljednjih nekoliko godina naširoko se raspravljalo o pozitivnom i negativnom utjecaju videoigara na dječji razvoj. Nadmetalo se...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri