Programowanie dla przedszkolaków
Media

Coding Giants uči programiranju djecu već od sedme godine života


3 minuta čitanja
Coding Giants uči djecu programirati, ali razvija kod njih i logičko te kreativno razmišljanje, kaže osnivačica Škole Coding Giants za Hrvatsku Branka Bebić

Vodeća škola programiranja iz Poljske, Coding Giants, otvara u ožujku svoju franšizu u Hrvatskoj uz uvodni besplatni tečaj za djecu i tinejdžere tijekom veljače.

Prema najavi Branke Bebić, vlasnice licence Coding Giantsa za Hrvatsku, za besplatni tečaj, odnosno on-line radionicu potrebno se prijaviti na web stranici i ispuniti pripadajući obrazac za roditelje ili skrbnike djece.

- Na radionici koja će se odvijati 20. i 21.veljače mogu sudjelovati učenici u dobi od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a jedini uvjet za najmlađe polaznike je da znaju čitati, pisati i brojati do 20. CIlj je upoznati djecu i tinejdžere kako se izrađuju igrice, mobilne aplikacije i web stranice - kažu u Coding Giantsu, dodajući kako će se polaznici radionice, ovisno o dobnim skupinama, upoznati s programskim jezicima i platformama za izradu igrica, aplikacija i animacija kao što su Scratch, App Inventor, C# i Visual Studio.

Kad je u pitanju online škola programiranja Coding Giantsa koja počinje u subotu, 27. veljače, ona će se odvijati uz raspored polaznika po dobnim skupinama i u grupama s najviše desetak djece. Nastavni program, ističu organizori, prilagođen je pripadajućem uzrastu te uključuje izradu vlastite računalne igre i mobilne aplikacije, kao i učenje o osnovama jednog od programskih jezika.

- Tečajevi se održavaju jedanput tjedno, najčešće u popodnevnim satima ili vikendom, u trajanju od dva školska sata. Programi tečajeva su pripremljeni i podučavani od specijaliziranih programera koji će prilagoditi materijal dobi i sposobnostima učenika - navode u Coding Giantsu koji su 2015. pokrenuli studentske kolege na Varšavskom tehničkom sveučilištu Dawid Lesniakiewicz, Sebastian Langa, Radoslaw Kulesza i Piotr Pelka. Četvorka je krenula u Varšavi s šezdesetak zaposlenih, da bi se do sada proširili u pedesetak poljskih gradova koristeći se i poslovnim modelom franšiza koju odnedavno imaju i u nas kroz suradnju s Brankom Bebić.

- Škola programiranja Coding Giants uči djecu programirati, ali razvija kod njih logičko i kreativno razmišljanje. Digitalna pismenost već je danas postala jednako važna za naš život, kao što su pisanje i brojanje - ističe Branka Bebić iza koje je desetogodišnje profesionalno iskustvo u razvoju digitalnih znanja i vještina, među ostalim, u Googleu u Irskoj, Facebookovom Authorised Sales Partneru Httpoolu te kompanijama A1 i MojPosao u Hrvatskoj.

Više na članku ovdje.


Slični članci

Što kažu naši učitelji?
Blog

Što kažu naši učitelji?

Ne postoje osobe koje bi nam mogle bolje približiti svijet programiranja i nastavu u školi Coding Giants Hrvatska od onih koji tu...

Pročitaj više
Kako motivirati dijete za programiranje?
Blog

Kako motivirati dijete za programiranje?

Možda niste svjesni da dijete koje dnevno provodi i do nekoliko sati igrajući Fortnite, Roblox, Minecraft ili sluša Youtube influencere,...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri