Code with Giants – programiraj i budi velik/a s nama!

Code with Giants besplatne su radionice programiranja za djecu i mlade koje škola Coding Giants Hrvatska organizira dvaput godišnje. Glavni je cilj radionica promicanje važnosti učenja programiranja i digitalne pismenosti u eri sveopće digitalizacije. Iznimnu vrijednost projekta prepoznalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pod čijim se pokroviteljstvom radionice održavaju.

Tko se sve može priključiti?

Radionice su namijenjene djeci i mladima od 7 do 19 godina. S obzirom na to da se održavaju online putem platforme Google Meet, na radionice se mogu priključiti djeca iz cijele Hrvatske. Jedini (i vrlo važan!) uvjet je da najmlađi polaznici znaju čitati, pisati i brojati do 20.

Učimo programiranje kroz igru!

Djeca i mladi će na radionicama kroz primjere iz njima dobro poznatih i omiljenih igrica upoznati različita programska okruženja prilagođena njihovom uzrastu. Djeca od 7 do 12 godina tako će upoznati programsko okruženje Scratch, posebno osmišljeno baš za njihovu dob. Tinejdžeri od 13 do 19 godina će pak steći uvid u osnove programskog jezika C# koji je temelj modernog programiranja. Sa svakim novim ciklusom besplatnih radionica škola Coding Giants i njeni programeri pripremaju nove izazove i zadatke za djecu.

Zašto se prijaviti?

Besplatne radionice Code with Giants savršena su prilika da djeca i mladi isprobaju programiranje koje je bez sumnje jedna od najpoželjnijih vještina koju danas mogu steći. Coding Giants radionicama želi probuditi interes za učenjem programiranja te inspirirati polaznike da i sami izrađuju svoje igrice, web-stranice i aplikacije. Za veliku većinu polaznika to je tek početak i uvod u mnogo šira znanja iz programiranja koja počnu stjecati upisom u semestralnu školu. Radionice vode iskusni programeri koji znaju kako djeci približiti svijet programiranja na njima razumljiv, zanimljiv i zabavan način.

Kako se prijaviti?

Sudjelovanje na vikend-radionicama u potpunosti je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca za prijavu na našoj web-stranici tijekom razdoblja upisa. Sve informacije o upisima možete doznati na našem webu, društvenim mrežama ili upisom na mailing listu. Radionice se održavaju u veljači i rujnu. Nastava se odvija kao blok sat u trajanju od 90 minuta, a za praćenje vam je potrebna stabilna internetska veza, dobra volja i puno znatiželje! 

Vidimo se u 21. i 22. rujna 2024, upisi su u tijeku putem web stranice! 😊